Skip to main content

Vanlige spørsmål om ALIGNERE

Hva er alignere og hvordan brukes de?

Alignere er nesten usynlig tannregulering i form av gjennomsiktige skinner. Disse tas av og på selv, og man bytter skinne 1 gang per uke. Det anbefales å bruke skinnene i 22 timer per døgn, de skal tas av ved måltider, drikking (utenom vann) og tannpuss.

Det er viktig å påpeke at Aligner behandling ikke dekkes av Helfo’s refusjonsordning for kjeveortopedisk behandling av barn og ungdom under 20 år.

Fordeler:

Siden skinnene er avtagbare, kan du spise og drikke hva du vil når de tas av.

Du kan enkelt komme til tannflater ved tannpuss og bruk av tanntråd i motsetning til tradisjonell tannregulering med metallklosser og tråd.

Du kan skifte skinner hjemme hver uke og kontrollere ‘’stramming’’ selv. Det blir satt opp kontrolltimer ca. hver 6 uke for å følge fremgang og ev. justere på behandlingen.

Hvem kan bruke Alignere og hvor lang tid tar det?

Alignere kan brukes i alle aldere og kan behandle mange tannstillingsfeil, men egner seg ikke for ‘alt.’ Behandlingstiden varierer ut fra hvor komplisert behandling man har behov for.

Hva er ‘attachments’ og hvorfor må jeg ha de?

Attachments er små plastklosser/knotter som er laget med komposittplast som limes på tannoverflaten. Dette gjøres for at skinnene skal sitte bedre og for å overføre krefter i bestemte retninger. Derfor er ikke reguleringen helt ‘usynlig.’

Nina Torgersbråten

Forfatter Nina Torgersbråten

Flere innlegg av Nina Torgersbråten