Skip to main content

Mat

Av 13. september 2019februar 24th, 2020Blogginnlegg

5 frokost ideer som er raske og tannreguleringsvennlige!

Med tannregulering må man være litt forsiktig med kostholdet – unngå å spise harde eller seige ting som kan løsne klosser eller ødelegge buene. Ømme tenner, spesielt om du akkurat jar fått noen justeringer, kan også være en grunn til å velge mykere mat i perioder.

  1. Smoothie

Å bite inn i et hardt eple kan forårsake løsning av reguleringsklosser, og har du ømme tenner etter litt stramming hos kjeveortopeden er det nok ikke fristende heller. Men epler er jo så sunne! Kjør epler med annen god frukt som for eksempel mango i blenderen og nyt en deilig smoothie.

  1. Yogurt

Yogurt er perfekt for perioder man ikke har lyst til å tygge så mye.

Bruk gjerne naturell yoghurt/ gresk yogurt og tilsett blåbær eller oppskåret frukt som for eksempel kiwi, banan eller ananas. Strø over kanel eller ha på litt honning for å heve smaken.

  1. Egg – eggerøre eller bløtkokte

Perfekt til kaldere dager når man vil ha en varm frokost eller noe som metter mer. Eggerøre er fløyelsmykt mot ømme tenner! Og bløtkokte egg er jo nettop det – bløte og myke.

  1. Grøt

Nok en varm og mettende frokost til kalde høst og vinterdager. Tilsett kanel, revet eple, oppskåret bananer, honning, kardemomme, rosiner eller vanilje… Variasjonene er uendelige. Kaldgrøt er også en fin variasjon.

  1. Melketoast

Legg ristet brød i melk i noen minutter for å bløtgjøre den helt. Tilsett kanel og ev. bittelitte sukker.

Ny frokosten din!

Nina Torgersbråten

Forfatter Nina Torgersbråten

Flere innlegg av Nina Torgersbråten