Skip to main content

Tannpuss

Av 4. september 2019februar 24th, 2020Blogginnlegg

TANNPUSS er et viktig daglig gjøremål for alle, og bør gjøres hver morgen og kveld. For de med tannregulering er god munnhygiene enda viktigere, men også vanskeligere og mer tidkrevende, på grunn av alle de krokene og stedene der matrester, belegg og bakterier kan gjemme seg. Sluntrer man unna kan man fort få hull i tennene og misfarging som synes når reguleringen en dag fjernes.

 Her er noen gode råd for å holde det fint!

  • Puss etter hvert måltid: mat setter seg lett fast i og under tannreguleringen, og det er viktig å få dette bort sånn at bakteriene ikke får tid til å kose seg med alle matrestene. Ha med en reisetannbørste i sekken/ vesken. Puss og skyll godt med vann selv om du ikke har med tannkremen.
  • Flaskekoster/ tanntråd daglig: Man kan tre tanntråd under reguleringen og mellom tennene med «Floss threaders,» eller man kan bruke OralB’s Superfloss. Det tar litt tid i starten, men når du har øvd litt så går det raskt. Flaskekoster er fine til å komme under ‘strengen’ og godt rundt hver regulerings ‘kloss.’
  • Skylle med Fluor hver kveld

Vi er her for å hjelpe deg – spør oss om det er noe du vil at vi skal vise deg – vi gjør det gjerne flere ganger, helt til du klarer det alene!

Puss tennene før hvert besøk hos oss, da kan vi gi tilbakemelding når det er bra eller vise deg hvordan det kan bli bedre om det trengs. Så håper vi jo at du beholder de gode vanene etter at reguleringen fjernes – for resten av livet!

Nina Torgersbråten

Forfatter Nina Torgersbråten

Flere innlegg av Nina Torgersbråten